tiistai 19. helmikuuta 2013

Take a chance !


Minkä arvoinen Sinä olet ?


Tänään olen väsynyt, huomenna minulla on kiire, rahatkin on tiukilla, katsotaan sitten ensi viikolla. Päivät kuluvat, kuukaudet vierivät ja kynnys kasvaa jokaisen päivän jälkeen yhä suuremmaksi. Moniko teistä lukijoista on kokenut saman? Oli kyseessä sitten liikunnan aloittaminen, ruokavalion muutos, tupakoinnin lopettaminen tai vaikkapa hoitoon hakeutuminen rempallaan olevan kehon kanssa. Syvennytäänpä hetkeksi aiheeseen J

Kaikki tietävät miten vaikeaa on aloittaa jonkin uuden asian tekeminen tai jonkin tutun rutiinin katkaiseminen. Niinhän se on, ihminen on tapojensa orja. Uusi tuntematon on aina enemmän tai vähemmän pelottavaa. Jos kuitenkin muistelee, miten joskus on saanut muutettua asioita elämässään, on uskaltanut rikkoa rutiineja ja astua tuntemattomaan, niin mitä siitä on seurannut? Eikö vain, että suurimmaksi osaksi seuraukset ovat olleet positiivisia? Jotakin hyvää on seurannut siitä uskaltautumisesta? On tietenkin totta, että valinnat eivät aina osu oikeaan ja seuraakin jotain vähemmän positiivista, mutta eikö tuolloinkin kyseinen tapahtuma ole ollut kokemisen arvoinen? Sanotaan että virheistä oppii aina enemmän kuin onnistumisista.

Vaihdetaanpa hieman näkökulmaa.

Tänä päivänä meillä on mahdollisuus kokeilla erilaisia liikuntamuotoja, on mahdollista etsiä kuntoiluvaihtoehtoja, jotka ovat mieluisia. Meillä on mahdollisuus valita ruokakaupassa otammeko valmiita eineksiä vai ostammeko raaka-aineet joista valmistamme ruuan. On olemassa nikotiini valmisteita, joiden avulla tupakoinnin lopettaminen helpottuu. On mahdollista lähteä opiskelemaan täysin uutta alaa, koulunkäynti ei sinällään maksa mitään. On olemassa paljon erilaisia hoitomuotoja ja palveluita joiden avulla voidaan hakea apua esimerkiksi erilaisiin kipuihin. Suomihan on täynnä mahdollisuuksia, käyttäkää niitä hyväksenne. Ajatelkaa rutiinien rikkominen ja uuden kokeileminen mahdollisuutena, sillä sitähän se on, uusia mahdollisuuksia. Eikö?

Sitten on vielä se iänikuinen ongelma, nimittäin raha. Koskaan ei tunnu löytyvän rahaa itseensä panostamiseen. Miksiköhän ihminen ei pidä omaa terveyttään ja hyvinvointiaan rahan arvoisena asiana? Eikö juuri se ole suurin piirtein ainut asia mihin kannattaisi laittaa rahaa?

Kun seuraavan kerran epäröitte jonkin asian suhteen, miettikää asia uudelta kantilta. Kääntäkää ajattelu mahdollisuuksiin J


                       Olosuhteet eivät tee sinua, 
               ne paljastavat kuka olet valinnut olevasi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti