maanantai 11. helmikuuta 2013

Kasvaminen alkakoon!


Tänään olen ollut tasan 8 kk yrittäjänä.


Yrittäjyyteni alkoi Kotkassa, Karhulassa. Jo ennen kuin olin saanut naprapaatin paperit kouraan, oli toiminimi pystyssä ja yritysneuvojalla käyty. 
Taipaleeni alkoi yhteistyössä erään osteopaatin kanssa.

Kokenut osteopaatti haki iltatyöntekijää omalle vastaanotolleen, sillä töitä oli liikaa yhdelle miehelle. Ensimmäisen tapaamisemme jälkeen päätimme lähteä avoimin mielin testailemaan miten tämä yhteistyökuvio toimisi – ja toimihan tuo. Valmistuin siis 8. päivä perjantaina ja aloitin työt 11. päivä maanantaina naprapaattina. Nuorena ja kokemattomana yrittäjänä täytyy sanoa, että pitkälinjaisen ammattilaisen vinkit ja vihjeet ovat kullan arvoisia näin uran alkuvaiheessa. J Olen siis hyvin kiitollinen siitä, että kyseinen henkilö otti minut oppiinsa. 

Kesä kului nopeasti ja lomalaiset alkoivat palailla takaisin töihin, ja minä olin huomannut ikävöiväni kotiin. Aloin siis järjestellä asioitani, niin omiani kuin yrityksenkin, tähtäimessäni oli muutto takaisin länsi-rannikolle.

Pohdintojeni jälkeen tulin siihen tulokseen, että haluan rakentaa oman vastaanottotoimintani. En varsinaisesti osaa selittää, mikä sai minut päätymään juuri tähän vaihtoehtoon. Olisinhan voinut päästä hieman helpommalla isomman yhteisön, kuten lääkärikeskuksen tai isomman fysikaalisen hoitolaitoksen, yhteydessä. Itsensä toteuttaminen ja jonkin oman rakentaminen sai kuitenkin varsinaisen kipinän syttymään minussa. Päätöksen tehtyäni aloin etsiskelemään liikehuoneistoja. Melko pian löytyikin hyvältä paikalta sopivan kokoinen ja hintainen tila toimintaani varten, otin sen.

Muutto sijoittui syys- lokakuun vaihteeseen ja, muutamien vastoinkäymisien kautta, sain toimintani alkamaan lokakuun puolessa välissä. Lyhyellä matematiikalla olen siis pyörittänyt vastaanottoani Turussa noin neljä kuukautta. Taipaleeni yksityisyrittäjänä on todella vasta alussa ja tuntuu että alan itsekin vasta ymmärtämään kuinka alussa olenkaan. Tästä se kasvaminen siis alkaa J

Te, jotka harkitsette yrittäjyyttä tai olette juuri aloittaneet yrittäjänä, niin olkaa kärsivällisiä ja painakaa sitkeästi eteenpäin, kyseessä ei ole muutaman kuukauden projekti. Uskokaa siihen mitä teette ja tehkää kaikki täysillä, ainoastaan te itse saatte yrityksenne pyörimään. 

Tästä on hyvä jatkaa maanantaita ja uutta viikkoa eteenpäin! J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti