maanantai 13. toukokuuta 2013

Sisu


Suomalainen Sisu

Suomea ja suomalaisia kuvailtaessa tulee yleensä esille Suomalainen Sisu. Meistä on olemassa sellainen käsitys että olemme sisukkaita. Menemme eteenpäin päin tuulta ja tuiverrusta. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, näinhän me sanomme?

Mitä se Sisu sitten pitää sisällään? Mitä sillä varsinaisesti tarkoitetaan?

Itse olen sitä mieltä että sisulla tarkoitetaan pitkäjänteisyyttä ja päättäväisyyttä, vastoinkäymisten jälkeenkin nousemista ja uudelleen yrittämistä. Sisulla mennään sinne minne mihin halutaan ja saavutetaan päämäärä kuin päämäärä, vaikka siinä menisi kuinka kauan tai vaikka vastassa olisi mimmosia haasteita. Sisu kasvaa vastoinkäymisten mukana ja sitä ei voi sammuttaa.

Syy, miksi halusin nostaa Suomalaisen Sisun esille, on se että olen itse saanut kaivaa sitä esille tässä viime kuukausien aikana – ja välillä se on tuntunut olevan kovin syvällä, melkein olemattomissa! Noh, pieni muotoisten masennusten kautta se Sisu on kuitenkin vilahdellut siellä pinnan alla ja silloin tällöin tullut jopa esille. Sisun yksi vaikeimmista piirteistä on minulle selkeästi pitkäjänteisyys, kärsivällisyys ja uskominen siihen päämäärään ja sen saavuttamiseen. Erään asian oivaltaminen on kuitenkin helpottanut huomattavasti tämän asian suhteen ja halusin jakaa sen teidän kanssanne. Kyseessä on elämän pienet asiat ja onnistumiset. Pienien voittojen huomioiminen ja niistä nauttiminen ruokkii mieltä ja Sisua. Huomion kiinnittäminen näihin arjessa tapahtuvien pienien asioiden positiivisuuteen saa ensinnäkin itsevarmuuden kasvamaan ja jokainen positiivinen ajatus saattaa jopa johtaa uusien syntymiseen. Elämä ei tunnu niin saakelin raskaalta kun ei tee siitä niin saakelin raskasta.

Toivottavasti jokainen lukija saa ajatuksestani kiinni.

Kiinnittäkää tällä viikolla huomiota joka päivä ainakin yhteen positiiviseen asiaan tai onnistumiseen. Huomaatte että niitä on enempi kuin epäonnistumisia. Sisukasta viikkoa jokaiselle J                

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti